Formula One Winners List 2020

First Published on November 1, 2020 | Last Updated on 4 days

Formula One Winners List:- Formula 1 is the top class auto racing sanctioned by the International Federation of Automobile (FIA) and owned by Formula One Group. Formula One is also known as Formula 1 or F1. Every year FIA conducts the F1 races. Each season consists of 20-21 races, known as Grand Prix. The first season was held in 1950 in Silverstone, United Kingdom.

Daily Current Affairs is most important for various competitive exams like UPSC, SSC, Railway, Police, Banking, State PSC, Defence, NDA, AFCAT, DRDO, etc. If you are well conversant with daily current affairs, you can surely get super shot.Formula One Winners List

One or two questions can be asked in every competitive exam from the sports news. So you should remember these sports events for better scoring in the current affairs section. Daily Current Affairs plays a major role in every competitive exam like UPSC, SSC, Banking, Railway, Police, NDA, AFCAT & various other exams.

A student can score full marks in the Current Affairs section in every competitive exam if he or she is well versed with it. Current Affairs means the latest events or the latest occurrence.

Daily Current Affairs Telegram

DCA youtube channel, daily current affairs videos

Daily Current Affairs, Current Affairs Today

Here in this article, we are sharing the Formula One Winners List of the season 2020. Below is the complete Formula One Winners List.

Formula One Winners List

Formula One Winners List 2020 Season

Race Name (Circuit) Winner Runner Up
Bahrain Grand Prix Postponed Postponed
Vietnamese Grand Prix Postponed Postponed
Chinese Grand Prix Postponed Postponed
Canadian Grand Prix Postponed Postponed
Austrian Grand Prix Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland) Charles Leclerc (Ferrari Driver- Monegasque)
Steiermark Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland)
Hungarian Grand Prix Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland) Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium)
British Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium)
7oth Anniversary Grand Prix Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium) Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain)
Spanish Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium)
Belgian Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland)
Italian Grand Prix Pierre Gasly (Scuderia AlphaTauri- France) Carlos Sainz Jr. (McLaren-Spain)
Tuscan Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland)
Russian Grand Prix Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland) Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium)
Eifel Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Max Verstappen (Red Bull Driver- Belgium)
Portuguese Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland)
Emilia Romagna Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Valterri Bottas (Mercedes Driver- Finland)
Turkish Grand Prix Lewis Hamilton (Mercedes Driver- Britain) Sergio Perez (Ferrari- Mexico)
Bahrain Romagna Grand Prix    
Sakhir Romagna Grand Prix    
Abu Dhabi Grand Prix    

 Important Questions from Formula One Winners ListFormula One Winners List

1. Who of the following won the 70th Anniversary Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Valtteri Bottas
  • Charles Leclerc

Correct Answer: B (Max Verstappen)

Explanation: Red Bull driver Max Verstappen of Belgium won the 70th Anniversary Grand Prix.

Show Answer

2. Who of the following won the Austrian Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Valtteri Bottas
  • Charles Leclerc

Correct Answer: C (Valtteri Bottas)

Explanation: Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland won the Austrian Grand Prix 2020.

Show Answer
 

3. Who of the following won the British Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Valtteri Bottas
  • Charles Leclerc

Correct Answer: A (Lewis Hamilton)

Explanation: Mercedes driver Lewis Hamilton of the UK won the British Grand Prix 2020.

Show Answer
 

4. Who of the following won the Spanish Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Valtteri Bottas
  • Charles Leclerc

Correct Answer: A (Lewis Hamilton)

Explanation: Mercedes driver Lewis Hamilton of the UK won the Spanish Grand Prix 2020.

Show Answer
 

5. Who of the following won the Italian Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Pierre Gasly
  • Charles Leclerc

Correct Answer: C (Pierre Gasly)

Explanation: Scuderia AlphaTauri driver Pierre Gasly of France won the Italian Grand Prix 2020.

Show Answer
 

6. Who of the following won the Tuscan Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Pierre Gasly
  • Charles Leclerc

Correct Answer: A (Lewis Hamilton)

Explanation: Mercedes driver Lewis Hamilton of the UK won the Tuscan Grand Prix 2020.

Show Answer
 

7. Who of the following won the Russian Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Pierre Gasly
  • Valtteri Bottas

Correct Answer: C (Valtteri Bottas)

Explanation: Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland won the Russian Grand Prix 2020.

Show Answer
 

8. Who of the following won the Portuguese Grand Prix 2020?

  • Lewis Hamilton
  • Max Verstappen
  • Pierre Gasly
  • Valtteri Bottas

Correct Answer: A (Lewis Hamilton)

Explanation: Mercedes driver Lewis Hamilton of the UK won the Portuguese Grand Prix 2020.

Show Answer
 

9. Who of the following won the most Grand Prix ever?

  • Lewis Hamilton
  • Michael Schumacher
  • Pierre Gasly
  • Valtteri Bottas

Correct Answer: A (Lewis Hamilton)

Explanation: Lewis Hamilton (Britain) with the most Grand Prix, having won 92 times. Michael Schumacher (Germany) won 91 Grand Prix. Lewis Hamilton won his 91st Grand Prix at Eifel Grand Prix equals Michael Schumacher’s record for most F1 wins. He breaks his record by winning the Portuguese Grand Prix 2020.

Show Answer

Most Successful Drivers in Formula One Winners List

Lewis Hamilton (Britain) with the most Grand Prix, having won 94 times. Michael Schumacher (Germany) won 91 Grand Prix. Lewis Hamilton won his 94th Grand Prix at the Turkish Grand Prix equals Michael Schumacher’s record for most F1 Championships.

Lewis Hamilton won his 91st Grand Prix at Eifel Grand Prix equals Michael Schumacher’s record for most F1 wins. He breaks his record by winning the Portuguese Grand Prix 2020.

Sebastian Vettel (Germany) won 59 Grand Prix. In Formula 1 2020 season Lewis Hamilton won 8 Grand Prix. Valtteri Bottas won 3 Grand Prix. Max Verstappen won 1 Grand Prix.

Formula One Winners List Free PDF Download

Note-  We provide the latest and updated content if you find this content old please comment below. Our team will try to modify the content as earliest and if you find this content useful, please share it with your friends. Authors have taken all possible precautions in writing study materials (PDFs, Images, and Videos), yet if any mistake has crept in, authors shall not be responsible for the same.

Daily Current Affairs, Current Affairs Today

Also, Read (Important Links)

Connect with Our Team.

DCA youtube channel, daily current affairs videos

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *